ADVOKAT APELUJE: Hitno sprečiti sudiju Strgar da prekraja zakon

725

Novosadski advokat Goran Karadžić progovorio je povodom tumačenja prekršajnog sudije Sanje Strgar

Prema njegovim rečima, ono se može postaviti presedan čije bi posledice mogle dalekosežno da utiču sudski postupak i čija bi se primena kosila sa zakonom.

Takođe, on se se osvrnuo na debatu Komiteta pravnika za ljudska prava, u kojoj se razmatra promena dokaznog postupka u Zakonu o prekršaju.

U svom pismu on je naglasio da se radi o brutalnom pokušaju da se nametne tumačenje kojim bi bila grubo prekšena prava građana.

Prenosimo vam njegov autorski tekst u potpunosti:

 

CILJ  SVAKE ISTINE JE DA SKRIVENO UČINI VIDLJIVIM

Dana 18.11.2021. god. na javnoj debati pod nazivom „Dokazivanje u prekršajnom postupku” objavljenoj na kanalu „YUCOM Lawyers’ Committee for Human Rights” u kome su ucestvovali policajac Milan Dražić, advokat Dejan Ukropina, saradnica Beogradskog centra za ljudska prava Nevena Kostić i sudija Prekršajnog suda u Novom Sadu Sanja Strgar.

Sudija Strgar javno navodi kako se službene beleske od strane policije i obavestenja primljena od gradjana mogu koristi kao dokaz u prekršajnom postupku.

Ovim putem, ja advokat Goran Karadžić iz Novog Sada, svojom diplomom i advokatskom licencom potpisujem da takva izjava predstavlja „pravni kriminal”, te da je strogo zabranjeno pod pretnjom krivične odgovornosti koristiti kao dokaz službene beleske od strane policije, kao i obaveštenja primljena od gradjana, jer korišćenje takvih dokaza predstavlja krivično delo i nezakonito postupanje. Ovom javnom manipulacijom se verovatno nastoji da se ovakvo postupanje uvede u sudsku praksu, a sve u cilju kako bi se okrivljeni na nezakoniti način  osuđivali u prekršajnom postupku.

Video debate pogledajte u linku:


Ovim putem molim advokatsku komoru Srbije i Vojvodine da reaguju javnim saopštenjem, molim tužilaštvo i policuju, jer svako ćutanje na izjavu gore navedene sudije predstavlja pravnu izdaju u smislu da skriveno i laž održi nevidljivim.

Takođe, upozoravam da ukoliko se na ovo ne bude javno reagovalo, i ostanemo nemi posmatrači na pravno slepilo i laž, doći ce dan kada će laž pobediti istinu.

Nemojmo to da dozvolimo.

Adv. Goran Karadžić.